• Beauty Beauty
  • Community Community
  • Opportunity Opportunity

Pigmentvlekken crème

Pigmentvlekken, ook wel bekend als ouderdomsvlekken of hyperpigmentatie, zijn een veelvoorkomend huidprobleem waar veel mensen mee te maken krijgen naarmate ze ouder worden. Deze donkere vlekken komen voor op verschillende delen van het lichaam, maar uiten zich het meest in het gezicht, de handen en de nek. Daarmee zijn de pigmentvlekken vaak direct zichtbaar, wat door sommige mensen als storend wordt ervaren. Gelukkig is er een oplossing: pigmentvlekken crème.

Bij Vita Nova Cosmetics vind je crème tegen pigmentvlekken van Nutrimetics met enkel natuurlijke ingrediënten. Actieve en werkzame ingrediënten die jouw pigmentvlekken vervagen.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid die optreden als gevolg van een ophoping van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid, ogen en haar. Er zijn verschillende oorzaken van pigmentvlekken, waaronder blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen (bijvoorbeeld een zwangerschap), huidletsel en veroudering. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon, produceert het lichaam meer melanine om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van ultraviolette (UV) straling. Dit kan leiden tot de vorming van donkere vlekken op de huid.

Waarom pigmentvlekken crème gebruiken?

Het gebruik van pigmentvlekken crème is een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen en de huidskleur te egaliseren. Deze crèmes tegen pigmentvlekken bevatten actieve ingrediënten die helpen om de melanineproductie te reguleren en de donkere vlekken te vervagen. Bovendien hydrateren pigmentvlekken crèmes de huid en verminderen ze de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes, wat resulteert in een jeugdige uitstraling.

Pigmentvlekken 100% verwijderen met een crème is niet altijd mogelijk, maar de vlekken kunnen zeker vervaagd worden. Een mooie aanvulling op eventueel andere pigmentvlekken behandelingen, dus.

Natuurlijke ingrediënten in pigmentvlekken crème

Veel crèmes tegen pigmentvlekken bevatten natuurlijke ingrediënten die bekendstaan om hun huidverhelderende eigenschappen. Je huid heeft bij pigmentvlekken namelijk veel baat bij natuurlijke huidverzorging. Natuurlijke pigmentvlekken crèmes zijn vrij van schadelijke chemicaliën en vulmiddelen die niets te maken hebben met het verzorgen en voeden van de huid. Ze bevatten werkzame en actieve stoffen die de huid goed kunnen hydrateren en beschermen. Ze werken daarnaast dieper in de huid.
Vita Nova Cosmetics biedt enkel natuurlijke pigmentvlekken crème, van het merk Nutrimetics. Alle producten zijn gebaseerd op ‘natures best’. Ze zijn dermatologisch getest en dierproefvrij.

Onze beste crème tegen pigmentvlekken

Wat voor elke huid geldt, is dat zonbescherming essentieel is voor een gezonde, stralende huid. Wil je pigmentatie -waar mogelijk- zoveel mogelijk voorkomen? Dan is een natuurlijke dagcrème met SPF zeer aan te raden.

De Ultra Care+ Smart Shield Protection Crème met SPF50 is daarom een zeer geschikte gezichtscrème voor elk huidtype. De crème werkt direct na het aanbrengen als een soort (zonne-)schild. Dit product beschermt de huid ook tegen vervuiling én pigmentatie. Onze favoriete en beste dagcrème tegen pigmentvlekken.

Tips voor het gebruik van pigmentvlekken crème

Hieronder geven we enkele tips voor het gebruik van pigmentvlekken crème voor de beste resultaten. 

De beste skincare routine bij pigmentatie is:

1. Reinig de huid grondig:
Zorg ervoor dat de huid schoon is voordat je de crème tegen pigmentvlekken aanbrengt. Gebruik een zachte reiniger (cleanser) om make-up, vuil en overtollige oliën te verwijderen.

2. Breng de crème gelijkmatig aan:
Verdeel de crème gelijkmatig en masseer deze zachtjes in de huid.

3. Gebruik zonnebrandcrème:
Het is essentieel om een natuurlijke zonnebrandcrème met een hoge SPF te dragen, vooral als je de crème 's ochtends aanbrengt. Dit beschermt de huid tegen verdere schade door UV-straling. Sommige pigmentvlekken crèmes bevatten al SPF. Dan kun je deze stap overslaan.

4. Wees geduldig:
Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je significante verbeteringen ziet. Blijf consistent en geduldig.

Gratis advies over anti pigmentvlekken crème?

Ontvang je graag advies over de beste pigmentvlekken crème? Boek dan een gratis Nutrimetics workshop.

Het unieke aspect van deze workshop is dat je tijdens een gezellig beautymoment de mogelijkheid hebt om onze producten op de perfecte locatie te ervaren voordat je tot aanschaf overgaat. Onze adviseuse komt graag bij jou thuis om de producten te demonstreren en persoonlijk advies op maat te geven. Neem voor meer informatie contact met ons op via [email protected] of ons contactformulier.

Direct natuurlijke huidverzorging kopen

Natuurlijke huidverzorging, waaronder de beste pigmentvlekken crème,  koop je eenvoudig via onze webshop. Bestel op werkdagen voor 15.00 uur, dan verzenden we je bestelling dezelfde dag!