• Beauty Beauty
  • Community Community
  • Opportunity Opportunity
  • Tips voor een goede skincare routine

    Alle informatie die je nodig hebt om de beste gezichtverzorging routine te ontwikkelen.

  • Tips voor een goede skincare routine

    Alle informatie die je nodig hebt om de beste gezichtverzorging routine te ontwikkelen.

Een goede skincare routine is essentieel voor het behoud van een gezonde, stralende huid. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende producten op de markt. Van een moisturiser tot serum en van een cleanser tot toner. Waar begin je, welke producten gebruik je en wat is dan de beste skincare routine?

De beste skincare routine - stap voor stap

Voor een goede gezichtsverzorging routine, is het belangrijk dat je in ieder geval de basics kent. Een goede skincare routine bestaat in ieder geval uit:
1. Reinigen
2. Toner
3. Moisturiser

Gebruik het liefst een moisturiser/natuurlijke dagcrème met SPF. Heeft de moisturiser geen SPF, gebruik dan een ander product met zonbescherming over je moisturiser heen.

Afhankelijk van wat jouw huid nodig heeft en wat jouw wensen zijn, kun je de gezichtsverzorging routine nog uitbreiden met een:

Overige tips voor een goede skincare routine


Ken je huidtype:

Het is belangrijk om te weten welk huidtype je hebt voordat je aan een skincare routine begint. De verschillende huidtypen vereisen verschillende benaderingen. Een voordeel: of je nu een vette, droge, gecombineerde of gevoelige huid hebt, er zijn natuurlijke producten beschikbaar die speciaal op jouw behoeften zijn afgestemd. Je moet alleen net weten welke skincare routine producten geschikt zijn voor jou.

Reinig met zachte, natuurlijke reinigers:

Een goede reiniging is de basis van een goede skincare routine. Kies voor milde, natuurlijke reinigingsproducten (natuurlijke cleansers voor het gezicht) die vrij zijn van chemicaliën en vulstoffen die de huid niet voeden. Natuurlijke ingrediënten zoals shea butter en abrikozenpitolie kunnen helpen bij het reinigen en kalmeren van de huid zonder deze uit te drogen.

Gebruik natuurlijke hydraterende producten:

Hydratatie is cruciaal voor een gezonde huid. Kies voor natuurlijke moisturisers (dagcrèmes) die rijk zijn aan voedende ingrediënten. Deze ingrediënten hydrateren de huid diep en helpen bij het behoud van de natuurlijke vochtbalans.

Bescherm je huid tegen de zon:

Blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering en schade. Gebruik altijd een natuurlijke zonnebrandcrème of een dagcrème met SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Zoek naar producten met natuurlijke zonnefilters zoals zinkoxide of titaniumdioxide.

Voed je huid van binnenuit:

Een gezonde huid begint van binnenuit, je bereikt dit niet enkel met een goede skincare routine. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals bessen, groene bladgroenten, noten en zaden. Daarnaast is voldoende water drinken essentieel om je huid gehydrateerd en stralend te houden.

Lees de ingrediëntenlijst:

Bij het kiezen van natuurlijke huidverzorgingsproducten is het belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen. Vermijd producten die synthetische geurstoffen, sulfaten, parabenen, minerale oliën en andere potentieel schadelijke chemicaliën bevatten. Kies in plaats daarvan voor producten met natuurlijke ingrediënten.

De beste producten voor jouw skincare routine

Vita Nova Cosmetics is het enige verkooppunt van Nutrimetics in Nederland. Nutrimetics biedt een breed scala aan producten voor natuurlijke huidverzorging. Onze producten bevatten geen chemische vulmiddelen, zijn dierproefvrij en vegan en bevatten alleen het beste uit de natuur.

Het grote voordeel aan de producten van Nutrimetics voor jouw gezichtsverzorging routine, is dat er complete huidverzorgingslijnen beschikbaar zijn. Dat houdt in dat je een complete skincare routine set kunt aanschaffen. Zo heb je direct alles in huis om jouw gezicht goed te verzorgen. Het gebruik van een hele skincare routine set heeft daarnaast ook als voordeel dat de producten geformuleerd zijn om samen te gebruiken. Doordat de producten zo goed op elkaar zijn afgestemd, krijg je het beste resultaat.

Voor de beste skincare routine zou je bijvoorbeeld eens onze Restore Pro collectie kunnen proberen. Kijk ook eens naar White Age. Deze lijn beschermt tegen blauw licht. Blauw licht kan pigmentatie en veroudering veroorzaken.

Begin vandaag nog met de beste gezichtsverzorging routine voor jouw huid!

Een goede skincare routine met natuurlijke huidverzorgingsproducten kan je helpen om een gezonde, stralende huid te bereiken en te behouden. Door je huidtype te kennen, zachte reinigers te gebruiken, natuurlijke hydratatie en zonbescherming toe te passen, je huid van binnenuit te voeden en de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen, leg je een sterke basis voor een effectieve skincare routine. Vergeet niet dat consistentie en geduld belangrijk zijn bij het bereiken van langdurige resultaten.

Hulp nodig bij het samenstellen van een goede skincare routine voor jouw huid? Neem contact op met onze Nutrimetics adviseuse. Ze vertelt jou en je vriendinnen er graag meer over tijdens een Nutrimetics workshop.

Vita Nova Cosmetics heeft alle skincare routine producten die je zoekt in huis. Bestel vandaag voor 15.00 uur, dan verzenden we je bestelling dezelfde dag nog.